-

YVE.RO O femeie luptă ca părinții să-și poată bate copii fără să fie sancționați de lege

Într-o lume în care oamenii luptă să înlăture violența, o femeie propune adoptarea unui proiect de lege pentru ca părinții să-și poată bate legal copii.

Deși propunerea a stârnit numeroase controverse, aceasta poate intra în vigoare în scurt timp.

După ce majoritatea țărilor doresc să introducă sancțiuni tot mai dure împotriva oricărei forme de violență, inițiatoarea unui proiect de lege dorește să ofere părinților dreptul de a-și abuza fizic copiii, fără a li se aplica vreo sancțiune. Însă absurdul nu se oprește doar asupra femeii care a propus acest lucru, ci și asupra parlamentarilor, 368 la număr, care au votat aceast proiect de lege, unul singur fiind împotrivă.

Controversatul proiect de lege a fost propus în Rusia, de către parlamentarul ultraconservator Elena Borisnovna Mizulina, scrie The Moscow Times, în ediția de ieri. Propunerea care vrea să scoată violența în familie în afara codului penal al Rusiei a trecut de prima lectură realizată de Duma de stat rusească.

Inițiatoare a definit bătaia în familie ca un concept „anti-familie”. Aceasta a apelat la argumente absurde pentru a-și convinge colegii să-i voteze proiectul.

„În cultura tradițională a familiei rusești, relațiile părinte-copil sunt construite pe autoritatea puterii părinților. Legile ar trebui să sprijine această tradiție de familie”, a susținut Elena Borisnovna Mizulina.

Citeste continuarea pe yve.ro