-

INCOMEMAGAZINE.RO Clădire plutitoare pentru Parlamentul Marii Britanii

Pe durata lucrărilor de reparații a Palatului Westminster, parlamentarii britanici au fost invitați să se mute într-un debarcader plutitor pe Tamisa.


Proiectul poarta semnatura firmei de arhitectura Gensler si prevede constructia unui debarcader plutitor lung de 250 de metri si alcatuit din cateva platforme de otel. Pentru acoperit s-a propus o carcasa de lemn, cu o suprafata de 8.600 metri patrati.

Parlamentul avea nevoie de un sediu temporat, pentru ca Palatul Westminster trebuie reparat. Trebuie inlocuit acoperisul, toata tevaraia, sistemul electric si trebuie consolidati peretii.

Un raport publicat in 2015 avertiza ca in cazul unui scurt-circuit, incendiul s-ar extinde cu rapiditate de la o incapere la alta, putand distrugand intregul imobil. Potrivit esimarilor, costul lucrarilor de reparatii s-ar putea ridica pana la 7 miliarde de lire sterline.

Cotidianul The Guardian nota, printre altele, ca intreaga operatiune ar putea dura sase ani, urmand sa demareze, potrivit The Independent, in 2020.

 

Sursa: incomemagazine.ro