-

INCOMEMAGAZINE.RO S-a descifrat misterul fenomenului "CERCETĂTORII BRITANICI"

Renumitii "cercetători britanici" și studiile lor uneori absolut inutile sunt rezultatul unui sistem incorect de repartizare a mijloacelor și de evaluare științifică a utilității respectivelor lucrări, susțin matematicienii într-un articol publicat în Plos Bilology.


"Este o chestiune importanta, pentru ca sume semnificative de bani se duc pe studii ale caror concluzii ridica mari semne de intrebare. Multe dintre rasunatoarele descoperiri anuntate de acesti oameni de stiinta sunt, de fapt, false. Cu toate astea, ele sunt publicate si dezbatute.

Credem ca sponsorii trebuie sa selecteze acele studii care raspund la cele mai importante intrebari si care dispun de o metodologie clara, nu pe cele care conduc la rezultate pur si simplu imposibil de crezut si la interpretari caraghioase", a lanat Andrew Higginson de la Universitatea Exeter.

Higginson si colegii lui au dorit sa inteleaga daca exista sau nu vreun criteriu determinant in alegerea proiectelor stiintifice propuse spre analiza sponsorilor. Daca da, cercetatorii vor se vor stradui, premeditat sau nu, sa sustina acele interese cu scopul imbunatatorii posibilitatilor lor.

Citeste continuarea pe incomemagazine.ro