-

INCOMEMAGAZINE.RO Care este cea mai SOMNOROASĂ națiune din lume?

Dintre toate popoarele lumii, cel mai mult dorm olandezii, la capătul opus aflânduse japonezii și locuitorii din Sinagapore.


Este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta dupa ce au analizat atitudinea fata de somn a 100 de tari ale lumii. Studiul a fost publicat in revista Science Advances.

Matematicienii Universitatii statului american Michigan au obtinut informatiile dorite privind caracteristicile somnului la cateva mii de persoane gratie aplicatiei mobile Entrain.

Dupa lansarea acestuia, in 2014, aproximativ 8% dintre utilizatori au fost de acord, in conditii de anonimat, sa ofere cercetatorilor date legate de durata lor de somn.

In primul rand, specialistii au stabilit ca perioada de pregatire pentru somn este definita de factori speciali - necesitatea de a lucra pana tarziu sau petrecerile nocturne.

Ce ii trezeste pe oameni dimineata? Ceasul biologic. Prin urmare, culcatul la ore tarzii ii priveaza pe oameni de un somn odihnitor.

In plus, s-a constatat ca femeile dorm, in medie, cu 30 de minute mai mult decat barbatii. Ele se aseaza mai devreme in pat si se dau jos mai tarziu.

Citeste continuarea pe incomemagazine.ro