-

INCOMEMAGAZINE.RO Record de longevitate: Chinezul care a trăit 256 de ani!

Povestea chinezului Li Qingyun, care a trăit până la vârstă de 256 de ani și a murit în 1933, este relatată de scriitorul Peter Kalder în cartea sa "Secrete antice ale tinereții".


Potrivit documentelor, Li Qingyuen s-ar fi nascut in anul 1677, in provincia Sichuan. Oricum, el detine recordul de longevitate la oameni. Interesant este ca, in editia sa din 15 mai 1933, Time Magazine afirma ca Li Qinqyuen, medic si farmacist, specialist in combinatii de plante, spunea ca ar fi venit pe lume in 1736.

In orice caz, martorii vremii afirmau ca la etatea lui arata de 60 de ani. Un lucru este insa cert: de-a lungul vietii lui, chinezul a reusit sa se casatoreasca de 24 de ori. Toate sotiile i-au facut copii. Posibil, numarul lor trece de 180.

In 1928, Li Qingyuen a acordat un interviu cotidianului american New York TImes, in care a dezvaluit ce trebuie si ce nu trebuie facut pentru ca un om sa arate puternic si sanatos foarte multi ani.

Potrivit spuselor sale, cel mai important lucru este eliminarea din alimentatie a carnii. Toata viata lui, chinezul a fost vegetarian, dar zilnic el manca fructe de goji, orez si consuma o bautura din plante si fructe de padure, unele toxice, combinate si dozate dupa o reteta numai de el stiuta.

Citeste continuarea pe incomemagazine.ro