-

INCOMEMAGAZINE.RO Auroville: Un oraș utopic, dar cât se poate de REAL!

Un oraș indian, fondat cu mult timp în urmă de o franțuzoaică, trăiește, astăzi, după reguli proprii. Iar aici domnește calmul și bunaintelegere.


Auroville este o comunitate situatia in nordul Indiei si a fost intemeiata in 1968 de Mirra Alfassa, cunoscuta sub numele de Mama. Orasul, international si plasat sub egida UNESCO, se afla la aproximativ 10 kilometri nord de Pondichery, in statul Tamil Nadu.

Potrivit fondatorilor, a fost vorba de o incercare de a forma o comunitate de persoanecare traiesc dincolo de orice politica.

"Trebuie sa existe pe Pamant un loc inalienabil, un loc care sa nu apartina nici unei natiuni, un loc unde toi sa traiasca in sinceritate, liberi, ca cetateni ai lumii care se supun unei singure autoritati, cea a adevarului suprem", spunea Mama.

Istoria orasului seamana, mai degraba cu o poveste despre Indiana Jones sau o legenda orientala decat cu realitatea. Cu toate acestea, Auroville chiar exista.

In 1968, in ziua inaugurarii orasului, 124 de baieti si fete reprezentand tot atatea de tari ale lumii au varsat un pumn din pamantul lor natal intr-o urna sub forma de lotus. Urna, expusa astazi in amfiteatrul localitatii, este acum un simbol al franternitatii universale.

Punctul central al Auroville este Matrimandir, "Casa Mamei", o uriasa sala de mediatii cu pereti din marmura alba si care adaposteste poate unul dintre cel mai mare glob de cristal al lumii. Luminata de razele soarelui, Matrimandir simbolizeaza ideal unui nou umanism mistic si universal, care se doreste a fi un model pentru generatiile viitoare.

Citeste continuarea pe incomemagazine.ro