-

INCOMEMAGAZINE.RO 10 cele mai ciudate reguli rutiere din lume

Experții auto ai site-ului Yahoo au făcut o selecție a celor mai ciudate și bizare reguli pentru automobilistii din diferite colțuri ale lumii.


Unele reguli sunt pur si simplu invechite, altele par ciudate pentru străini, dar trebuie puse in contextul realitatilor locale. Insa anumite reguli ar fi bine sa le stii.

De exemplu, daca vei conduce in Vietnam fara permis de conducere local, poti fi face închisoare până la trei ani.

Topless-ul la volan, interzis

Bărbații și femeile din Thailanda nu au voie sa conduca un autovehicul cu torsul gol - acest lucru este valabil și pentru camioane, autobuze sau asa-zisele tuk - tuk.

Bautura la volan

În Costa Rica poti bea alcool la volan chiar in fata politistului, dacă esti convins ca conținutul de alcool în sânge nu depășeste 0,05%. În același timp, este interzis sa asculti muzica tare în mașina atunci cand te afli lângă o biserică, spital sau școală.

Alcooltest la purtator

În Franța, dimpotrivă, politia este extrem de preocupata de soferii bauti. Este interzis sa pleci la drum fara sa ai un alcooltest portabil. Pentru cei care inchiriaza o mașină, in comert se gasesc truse de unică folosință care costa 3 euro. Daca trusa lipseste, amenda este de 12 euro.

Cu masina la spalatorie

La Moscova, autoritatile interzic proprietarilor sa-si spele singuri masinile, ci doar in spalorii autorizate. Amenda pentru o masina murdara este de 2.000 de ruble (40 euro).

Stop gesticularilor la volan

Soferii din Cipru nu au voie sa gesticuleze la volan, chiar daca gestul in sine nu transmite niciun mesaj agresiv sau urat. Poliția urmareste orice "miscare a mainilor" si te amendeaza cu pana la 30 de euro.

Citeste continuarea pe incomemagazine.ro