-

INCOMEMAGAZINE.RO Experții au descifrat de ce are Vladimir Putin mers de "PISTOLAR"

Nu, mersul președintelui Vladimir Puțin nu are nici o legătură cu maladia Parkinson.

Tinuta lui aparte, cu brațul stâng balansând, cel drept aproape imobil, este rezultat al intenselor antrenamente urmate de liderul de la Kremlin în perioada când era agent KGB, au stabilit experții de la British Medical Journal (BMJ).

Conform traditiei, revista medicală britanică publică în ajunul Anului Nou o ediţie specială cu studii serioase legate de subiecte insolite şi surprizatoare.

Astfel, intrigaţi de modul special de a merge balansând o singura mână, o echipă de neurologi din Portugalia, Italia şi Olanda, specialişti în tulburări de mişcare, s-au ocupat de preşedintelui rus, premierului Dmitri Medvedev şi alti trei oficiali.

'Primul lucru la care te gandesti este Parkinson', deoarece balansarea asimetrică a braţelor reprezintă un semn precursor al maladiei, au spus medicii dupa ce au studiat înregistrări video cu liderii ruşi pe YouTube.

Ipoteza respinsa insa in absenta altor simptome care sa intareasca aceasta varianta, precum tremurături ale mâinilor sau coordonarea slabă a membrelor.

In aceste conditii, specialistii au luat in calcul dexteritate preşedintelui Putin, deţinator al unei centuri negre la judo, ajungand la concluzia ca actuala tinuta a liderului de la Kremlin s-a modelat în timpul activităţii sale în KGB sau este rezultatul unor antrenamente militare intensive.

Rezultatul - acest mod unic de a se deplasa, pe care oamenii de ştiinţă l-au denumit 'mers de pistolar'.

Citeste continuarea pe incomemagazine.ro