-

INCOMEMAGAZINE.RO Descoperiri întâmplătoare care ne-au schimbat viața

Istoria omenirii cunoaște numeroase descoperiri sau invenții făcute din pură întâmplare sau de oameni absolut obișnuiți. Iată câteva dintre ele.


Înghețată pe băț

În urmă cu 110 de ani, într-o seară de toamnă târzie, Frank Epperson și-a făcut o limonadă într-un pahar. Băutura, amestecată cu un bețișor de lemn, a lăsat-o pe terasa casei. Noaptea s-a dovedit una geroasă, astfel că spre dimineață limonada înghețase.

Frank a scos cu bețișorul amestecul înghețat și l-a gustat. I-a plăcut. 18 ani mai târziu, el își înregistra invenția. În primii cinci ani, au fost vândute 60 de milioane de bucăți de înghețată pe băț.

Filtru de cafea

Suntem la începutul secolului 20 în casa Melittei Benz, o casnică din Germania. Melitta avea o problemă: i se făcea pielea de găina când, savurând cafea simțea zatul scârțâind în dinți.

A luat o cutie de conserve, i-a perforat fundul și a așezat o bucată de sugativă luată dintr-un caiet al fiului ei. La 35 de ani, Melitta a înregistrat filtrul pentru cafea și cu numai 75 de bănuți a înființat o firmă. Astăzi, Melitta este un gigant, cu 3.500 de angajați.

Citește continuarea pe incomemagazine.ro.