-

INCOMEMAGAZINE.RO DESCOPERIRE neașteptată sub o piramidă din Teotihuacan

O echipă de arheologi mexicani care caută un posibil mormânt regal la capătul unui tunel descoperit sub o piramidă pre-aztecă din Teotihuacan a anunțat descoperirea unei "mari cantități" de mercur într-o cameră aflată la capătul unui tunel închis în urmă cu aproximativ 1.800 de ani, conform unui material publicat de Reuters.

"Este o descoperire surprinzătoare", a declarat arheologul Sergio Gomez, coordonatorul săpăturilor. Tunelul explorat de arheologi se află sub piramida Șarpelui cu Pene de la Teotihuacan, la aproximativ 50 de kilometri nord-est de Ciudad de Mexico.

Unii arheologi și istorici susțin că prezența acestui metal lichid poate indica faptul că în apropiere se află o cameră mortuară regală care ar fi prima astfel de cameră descoperită la Teotihuacan, oraș considerat de azteci drept locul de naștere al zeilor.

Arheologii sunt de părere că mercurul descoperit poate simboliza și existența unui râu sau lac subteran. Descoperit în mici cantități și în câteva situri aparținând culturii maya, mercurul nu a fost niciodată semnalat până în prezent la Teotihuacan. Dificil de extras, mercurul era folosit probabil în ritualuri, având conotații supranaturale.

 

Citeste articolul integral pe IncomeMagazine.Ro