-

Cum va distruge Soarele viața pe Terra

Pentru prima dată, oamenii de știință “au vazut” ce se va întâmpla cu Pământul în momentul în care Soarele va epuiza rezervele de hidrogen, observând o stea bătrână din constelația Pupa, relatează Astronomy & Astrophysics.
Peste cinci miliarde de ani, Soarele se va transforma intr-un gigant rosu si va atinge dimensiuni care vor depasi de 100 de ori gabaritul lui actual. In plus, Soarele va incepe sa arunce cantitati uriase de materie din cauza intensificariisi accelerarii vantului solar.

Mercur si Venus vor fi distruse, dar soarta Pamantului ramanea necunoscuta. Viata va disparea, desigur, dar la inceput noi nu am stiut daca Terra va supravietui, in principiu”, a declarant Leen Decin, de la Universitatea Catolica din Leuven, Belgia.

Decin si colegii lui au gasit raspunsurile cautate observand cel mai apropiat “soare muribund”- L2, un gigant rosu din constelatia Pupa.

Steaua se afla relativ aproape de noi, la 200 de ani lumina de Sistemul solar. Astfel, cu ajutorul telescopului ALMA, din Chile, astronomii au analizat in detaliu structura “mantiei” ei “tesuta” din materia imprastiata de vantul solar.

Citeste continuarea pe incomemagazine.ro