-

Semnalele "EXTRATERESTRE" ar putea distruge viața pe Terra

Cercetătorii Universității statului Pensylvania au ajuns la concluzia că semnalele "extratereștrilor", acele flash-uri scurte de unde radio care eliberează o mare cantitate de energie, reprezintă un pericol real pentru pământeni.
Pentru prima data, astfel de semnale au fost inregistrate in 2007. Specialistii sustin ca aceste impulsuri singulare dar foarte puternice pot dura, la o anumita frecventa, doar cateva miimi de secunda.

Unii oameni de stiinta sunt de parere ca, in realitate, aceste semnale provin de la stele neutronice, altii afirma ca ele ar fi, de fapt, transmise de civilizatii extraterestre avansate din punct de vedere tehnologic.

Astronomii americani au studiat aceste flash-uri. In 2013, spre exemplu, expertii au inregistrat o explozie de raze gamma, legata de un impuls radio rapid, FRB 131104. S-a stabilit ca asemenea fenomene poseda caracteristici deosebit de periculoase.

Potrivit oamenilor de stiinta, dupa putere, un astfel de impuls poate fi comparat cu energia emanata de explozia unei supernova. Daca un asemenea fenomen s-ar produce in apropiere de Pamant, tot ce inseamna viata pe Terra ar fi distrus.