-

Viața pe Terra constituie o EXCEPȚIE de la regulile Universului!

Viața pe Terra a apărut prea devreme din punctul de vedere al cosmologiei și al legilor după care evoluează Universul, motiv pentru care nu există civilizații inteligente în vecinătatea imediată a Pământului, susțin astronomii într-un articol publicat în Journal of Cosmology and Astroparticle Physics.


"Cand oamenii se intreaba cand s-ar putea naste viata, in naivitatea lor ei cred ca aceasta epoca a venit deja. Gresit! Noi am descoperit ca sansele aparitiei vietii sunt mai mari intr-un viitor indepartat al Universului", spune Abraham Loeb, de la Harvard–Smithsonian Center for Astrophysics, din Statele Unite.

De mai multi ani, Loeb si colegii lui incearca sa gaseasca semne ale vietii extraterestre in zonele invecinate Terrei, dar si in cele mai indepartate colturi ale Universului.

De asemenea, ei se straduiesc sa inteleaga cand s-au creat conditii optime pentru aparitia si dezvoltarea vietii, cand vor disparea din Univers ultimele focare de viata si de ce oamenii au intalnit inca alte fiinte inteligente.

Ultimele cercetari ale echipei coordonata de Loeb arata ca viata s-ar fi ivit pe asa numitele "planete de diamant", formate exclusiv din carbon si alte elemente usoare dupa 30-40 de milioane de ani de la Big Bang, cand primele stele ale Universului au explodat, invadandu-l cu elemente grele.

In opinia oamenilor de stiinta, viata va disparea peste 100 de trilioane de ani, cand se vor stinge ultimele astre.