-

CLICKPENTRUFEMEI. Cele mai nocive ingrediente din alimente

De câte ori vă uitați pe ambalajul produselor alimentare atunci când le cumpărați? Încercați să vă creați un obicei din această acțiune, astfel încât sănătatea voastră să nu aibă de suferit.

Coloranții, îndulcitorii artificiali și conservanții, cunoscuți și sub denumirea de E-uri, se găsesc în multe produse procesate și în dulciuri.

Aceste substanțe sunt utilizate pentru a îmbunătăți aspectul și aroma alimentelor și pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Unele nu ne fac rău, altele însă pot favoriza apariția multor afecțiuni.

Aspartam

Întâlnit și ca E951, este un îndulcitor artificial care se găsește în produsele și băuturile dietetice, înghețată și guma de mestecat. Dezbateri aprinse referitoare la siguranța acestui produs de sinteză au loc de prin anii ’70, când studii efectuate pe șobolani au arătat că aspartamul poate provoca apariția tumorilor cerebrale. Oamenii de știință spun că acest îndulcitor artificial favorizează dezvoltarea leucemiei, a cancerului de sân și a limfoamelor. Mai mult, s-a demonstrat că produsele dietetice care conțin aspartam nu numai că nu ajută la pierderea în greutate, ci cresc pofta de mâncare.

Vezi ce alte ingrediente periculoase se ascund în alimentele pe care le consumi aici.