-

Cum poţi depista la timp intoleranţa la gluten

Glutenul este un aliment care poate provoca probleme grave atunci când nu este tolerat de organism, de aceea este indicat să nu subestimăm efectele sale nocive şi să cunoaştem toate aspectele acestei intoleranţe.

Stresul şi problemele lumii moderne cu care ne confruntăm zilnic duc la apariţia diverselor afecţiuni şi alergii, cele mai cunoscute fiind intoleranţa la lactoză şi cea la gluten.

Dacă prima este una cunoscută, cea de-a doua încă prezintă unele aspecte neclare, în special atunci când vorbim despre simptomele care ne pot duce cu gândul la o astfel de afecţiune.

De la început, este bine să ştim că această afecţiune nu reprezintă o alergie în sine, ci mai degrabă un semn al unei probleme de acid gastric, deoarece glutenul nu este digerat de sistemul digestiv şi este tratat ca un obiect străin de către organism.

Acest lucru duce la un real disconfort gastric şi împiedică absorbţia corectă de nutrienţi. De obicei, intolerenţa la anumite alimente se manifestă prin greaţă şi diaree, dar în cazul intoleranţei la gluten apar unele simptome speciale :

Afla mai mult despre intoleranta la gluten pe yve.ro

Articole înrudite