-

Îți este tot timpul foame? Iată 8 cauze la care nu te-ai fi gândit

Există mulți factori psihologici, biologici și de mediu care afectează foamea. Dar ce te face sa mananci tot timpul? Alegerile dvs. de alimentație joacă un rol important în acest sens.

Dacă sunteți obișnuiți să mâncați masa de prânz în fiecare zi la ora 14, veți simți nevoia de a mânca la ora 14, chiar dacă nu aveți o cerință biologică pentru hrană la acel moment. 

Acum imaginați-vă acest lucru: tocmai ați avut un mic dejun somptuos, în decurs de o jumătate de oră veți avea nevoie, din nou, de mâncare. Ai răscolit frigiderul pentru tortul rămas de la petrecerea de ieri, l-ai terminat și apoi ți-e foame din nou! Și nu este pentru prima oară când se întâmplă asta cu tine.

A devenit o afacere obișnuită. Sunteți îngrijorat că veți lua în greutate și pe bună dreptate. Ce ar putea provoca foamea ta? Și mai important, ce ar putea suprima foamea voastră excesivă?

Stresul persistent și anxietatea reprezintă un declin determinant al foamei excesive. Ori de câte ori suntem stresați, creierul produce un hormon de eliberare a corticotropinei și adrenalină, care suprimă apetitul.

Dar, dacă stresul persistă, glandele suprarenale eliberează cortizolul hormonal, ceea ce sporește apetitul. Dacă stresul este prelungit, cortizolul poate rămâne ridicat, provocând foamea excesivă.

De asemenea, senzația de exces de foame este normală dacă corpul a fost suprasolicitat în sala de gimnastică sau ați făcut o mișcare suplimentară.

Și dacă sunteți însărcinată, bineînțeles, veți avea un apetit crescut. De asemenea, puteți avea tendința de a mânca mai mult atunci când vă recuperați după o boală.

Dar foamea excesivă poate fi un simptom al diferitelor boli. Comunitatea științifică numește această condiție hiperfagie. (PM)

Cat de des iti “vizitezi” frigiderul pentru a mai “ciuguli” ceva. Daca esti macinat tot timpul de senzatia de foame, afla ca faci ceva gresit, mai ales daca nu esti femeie insarcinata sau sportiv care face exercitii fizice intense.

Iata 8 cauze pentru care iti este tot timpul foame. Nu te-ai fi gandit la ele.

1. Esti deshidratat

S-ar putea sa-ti fie, de fapt, sete, iar senzatia corpului sa fie de foame. Bea un pahar de apa si asteapta 20 de minute. Daca senzatia de foame a trecut, inseamna ca erai doar deshidratat.

2. Nu dormi suficient

Privarea de somn creste nivelul unor hormoni care stimuleaza apetitul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite