-

Uleiul de cocos: Beneficii pentru sănătate

Uleiul de cocos este unul dintre putinele alimente care pot fi clasificate ca fiind "super-alimentate". Combinația sa unică de acizi grași poate avea efecte pozitive asupra sănătății dumneavoastră.

Uleiul de cocos are un conținut de grăsimi saturate de 90%. Uleiurile bogate în grăsimi saturate s-au dovedit a crește riscul bolilor cardiovasculare și a altor boli.

Cu toate acestea, uleiul de nucă de cocos a crescut în popularitate în ultimii ani, pe fondul susținerii că poate face totul, de la sprijinirea pierderii în greutate, la încetinirea progresiei bolii Alzheimer.

Producătorii au înlocuit alte uleiuri cu ulei de nucă de cocos în produse ambalate, iar multe gospodării le folosesc pentru gătit.

Este prezent nu numai în mâncărurile prăjite, ci și în dulciuri, șampoane sau cafea. (PM)

Despre uleiul de cocos si beneficiile lui pentru sanatate ai auzit, cu siguranta. Uleiul de cocos este acum cea mai sanatoasa alegere in bucatarie. Fiind extrem de versatil, uleiul de cocos mai are si alte intrebuintari in gospodarie.

Iata tot ce trebuie sa stii despre miracolul din bucatarie – ulei de cocos, de la utilizari neasteptate, la beneficii pentru sanatate.

Ulei de cocos – Utilizari in bucatarie

1. Ulei de cocos – bun pentu gatit

Este o grasime excelenta pentru gatit datorita faptului ca structura sa ramane intacta cand se incinge. Nu produce substante periculoase precum alte uleiuri de gatit.

2. Inlocuitor al untului

Inlocuieste untul in retetele de prajituri cu ulei de cocos. Schimbarea este benefica atat pentru cei care sunt adeptii stilului vegan, cat si pentru cei care vor sa reduca nivelul colesterolului.

Uleiul de cocos mai poate fi folosit si la sandwich-uri, in cafea sau in smoothie-uri pentru un plus de savoare si de grasimi sanatoase.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite