-

De ce apare gușa și cum poți scăpa de ea

Grăsimea care apare sub bărbie, cunoscută și sub denumirea de gușă, creează efectul neplăcut de bărbie dublă. Chiar dacă nu afectează sănătatea, bărbia dublă este inestetică și prezintă o problemă. Află detalii:

Factorii care determină apariția bărbiei duble sunt numeroși. Iată principalele motive care cauzează apariția gusei:

Dieta

Obiceiurile alimentare nesanatoase provoaca o multime de probleme de sanatate, dar si de frumusete. Iar gusa sau barbia dubla se numara printre acestea din urma.

Consumul de alimente grase, de alimente intens procesate, dulciuri si paste fainoase cauzeaza o crestere in greutate si, prin urmare, aparitia depozitelor nedorite de grasime, printre care si barbia dubla.

Urmeaza un regim alimentar sanatos, care include multe legume, fructe, seminte, peste si carne slaba. De asemenea, consumul adecvata de apa te va ajuta sa mentii o greutate optima, prevenind astfel formarea barbiei duble.

Varsta

Pe masura ce imbatranim, pielea isi pierde elasticitatea, iar acumularea de grasime in exces in zona barbiei accentueaza si mai mult problema. Pielea nu mai poate sustine greutatea acumulata si se "lasa", provocand accentuarea gusei si aparitia efectului de barbie dubla.

Mostenirea genetica. In unele cazuri, barbia dubla este o trasatura mostenita genetic. Cei care au in familie persoane ce se confrunta cu aparitia gusei au riscuri mai mari de a dezvolta aceasta problema.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite