-

Moliile, dușmanul tăcut din casa ta. Află cum să le elimini

Există multe specii de molii, dar oamenii se confruntă de obicei cu cele de îmbrăcăminte. Acești dăunători sunt atrași de o varietate de obiecte, pe care le pot folosi ca sursă de hrană sau ca loc unde să depună ouă.

Molii sunt o problemă obișnuită în gospodăriile caselor. Acestea sunt atrase de cereale, lână, mătase și alte țesături.

Mulți oameni cred că moliile sunt atrase de lumină, dar acest lucru nu este valabil pentru speciile care infectează dulapurile, hainele și mobilierul.

Ele preferă de fapt zone întunecate, neperturbate. Moliile care se hrănesc cu îmbrăcăminte tind să fie mai puțin active în mediile luminate puternic. Ele preferă să rămână în apropierea surselor alimentare, ceea ce le face dificil de detectat.

Moliile adulte nu au gură, astfel încât acestea nu sunt responsabile pentru deteriorarea hainelor sau țesăturilor.

Larvele sunt cele responsabile pentru găurile din bluza preferată sau alte daune. (PM)

Moliile se alatura altor vietati nesuferite care ne invadeaza casa impotriva vointei noastre si de care nu putem scapa atat de repede precum am dori, ca sa ne recapatam linistea atat de necesara acasa. Moliile de locuinta se impart in doua categorii, ambele la fel de stresante: molii care ataca mancarea si altele care ataca textilele, in special pe cele ce contin lana, blana, uneori matase dar si alte tipuri de materiale textile.

Daca ai probleme cu moliile prin camere sau bucatarie, probabil ca ai de-a face cu moliile indiene de mancare sau cu cele mediteraneene de faina. Daca hainele tale se afla sub atacul moliilor, te lupti fie cu molia care se cuibareste in textile.

Unele molii insa, cum este molia maron de casa, cu mare bucurie iti vor strica si hainele dar vor ataca si mancarea.

De cele mai multe ori sunt introdusi in casa prin mancare uscata sau haine contaminate. De aceea, este o idee buna sa inspectezi toate zonele din camera unde tii lucruri depozitate precum si hainele purtate. Oricum, este indicat sa eviti sa ai cutii de depozitat orez, nuci sau cereale la bucatarie.

CITESTE CONTINUAREA PE SFATULPARINTILOR.RO

Articole înrudite