-

Alimente care conțin o cantitate mare de estrogen

Cum îți poți da seama dacă organismul primește cantitatea necesară de estrogen? Incluzând în dietă alimente care îl conțin, și anume:

Semințe de in

Semințele de in sunt considerate cele mai bune surse de estrogen; conțin de trei ori mai mulți fitoestrogeni decât boabele de soia. Mai mult, semințele de in sunt surse importante de fibre dietetice și acizi grași Omega-3 și scad nivelul crescut de colesterol rău. Adaugă o lingură de semințe de in în iaurtul pe care-l mănânci dimineața cu fulgi de ovăz sau fructe uscate. Ele pot fi folosite în diverse rețete de prăjituri precum brioșele.

Produse din soia

Soia este alimentul care conține cea mai mare cantitate de estrogen și fitoestrogeni. Produsele pe bază de soia pe care le poți include în dieta ta zilnică sunt: laptele de soia, iaurtul de soia, tofu. Ele sunt o alternativă sănătoasă la produsele lactate.

Află ce alte alimente conțin o cantitate mare de estrogen pe clickpentrufemei.ro.

 

Articole înrudite

 • 10 "alimente-pilon" pentru susţinerea şi întărirea imunităţii

  Într-o lume “copleşită” de pandemia de coronavirus, imunitatea ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi toţi, mai ales dacă ţinem cont de faptul că o imunitate bună, împreună cu măsurile de protecţie atât de mult mediatizate, sunt singurele bariere în calea unei posibile contaminări.

 • 10 alimente ce contribuie la sănătatea ochilor

  Oamenii sunt tentați să creadă că diminuarea progresivă a calității văzului este un proces inevitabil, fiind parte din modificările prin care trece organismul odată cu înaintarea în vârstă. Adevărul este acela că un stil de viață sănătos poate să încetinească acest proces și să reducă în mod considerabil riscul apariției bolilor asociate văzului.

 • Coşul zilnic se scumpeşte

  În plină pandemie de coronavirus, românii încep să constate că multe din produsele alimentare încep să se scumpească.

 • ANPC propune plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate

  În contextul pandemiei declanșate de noul coronavirus și a decretării stării de urgență pe întreg teritoriul României, există o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piață, în condițiile în care oferta este în limite normale sau chiar mai redusă decât în mod uzual.

 • Usturoiul e greu de găsit, cartofii s-au scumpit

  Românii au profitat şi de sfârşitul de săptămână ca să îşi facă provizii. În pieţele Capitalei se fac dezinfecţii periodice, iar precupeţii poartă mănuşi de unică folosinţă.