-

Alternative sănătoase și energizante la cafea

Cafeaua este băutura cu care ne începem ziua. Ea ne oferă un stimul de energie și ne răcorește în zilele calde de vară când este preparată rece.

Se pare că persoanele care beau în mod obișnuit cafea par să aibă un risc mai scăzut de diabet zaharat și unele forme de cancer. Însă, dacă ești în căutare de alternative la cafea, iată care sunt cele mai bune opțiuni.

Ceai verde matcha

Matcha este pulberea de ceai verde obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde. Ea se adaugă în apă fierbinte pentru obținerea unui ceai verde aromat. Prezența frunzelor mărește nivelul cofeinei la aproximativ aceeași cantitate de cofeină pe care o conține o ceașcă de cafea. Mai mult, matcha oferă un efect calmant datorită aminoacidului L-theaninei. În plus, pulberea este bogată în antioxidanți, în special un subtip numit polifenoli.

Suc de lămâie-grasă

„Lămâia-grasă este o sursă concentrată de vitamine A, C și E, precum și mineralele fier, calciu, magneziu și aminoacizi”, spune nutriționistul Maggie Moon. Mai mult, substanțele nutritive prezente în sucul de lămâie-grasă oferă o creștere a energiei similară cu cea oferită de cafea.

Descoperă alternative sănătoase la cafea pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite