-

Sucul de pepene roșu combate retenția de lichide

Pepenele roșu este un fruct cu adevărat răcoritor, bogat în fibre si intr-o cantitate mare de apă, fiind excelent pentru zilele călduroase. În afară de fructul în sine, sucul de pepene roșu combate retenția de lichide.

Bogat în vitaminele B și C, sucul de pepene roșu este sursă importantă de folat, betacaroten și minerale precum calciu, magneziu, fosfor și potasiu. Toate aceste substanțe nutritive sunt absorbite de organism, menținând astfel starea generală de sănătate bună.

Beneficiile pe care le are sucul de pepene asupra sănătății sunt:

Previne afecțiunile cardiovasculare

Pepenele roșu este bogat în licopen – un compus responsabil pentru culoarea pe care o are -, care este eliberat în sânge și care luptă împotriva radicalilor liberi care dăunează organelor vitale, în special inimii.

Combate retenția de lichide și balonarea

După cum bine știm, pepenele roșu conține o cantitate mare de apă. Desigur, are un efect diuretic care stimulează eliminarea toxinelor și a lichidului excesiv din organism. Bea un pahar de suc de pepene roșu o dată la câteva zile. Este foarte bun pentru femeile însărcinate, care suferă de balonare și retenție de apă.

Descopera cum combate sucul de pepene rosu retentia de apa pe clickpentrufemei.ro

Articole înrudite