-

Tratamente naturale împotriva vergeturilor

Vergeturile sunt acele linii fine care apar pe suprafața corpului în urma ruperii țesutului subcutanat din cauza creșterii rapide a țesutului.

Știm că vergeturile sunt prezente, de obicei, la persoanele însărcinate și la cele care slăbesc brusc, însă ele pot fi estompate cu tratamente naturale, și anume:

Lămâie

Lămâia este sursă importantă de vitamina C. Aceasta stimulează producția de colagen, estompând treptat vergeturile.

Ce trebuie să faci? Începe prin a spăla două lămâi, apoi stoarce sucul. Cufundă o dischetă demachiantă în sucul de lămâie, după care aplică-l pe piele, masând-o 10-15 minute. Repetă de două ori pe zi.

Aloe vera

Gelul de aloe vera este cel mai frecvent tratament folosit pe piele, deoarece are capacitatea de regenerare a celulelor în timp ce elimină celulele moarte. El poate fi folosit și în caz de vergeturi, datorită conținutului ridicat de vitamina C și E.

Ce trebuie să faci? Extrage gelul de la o frunză de aloe vera. Masează zona afectată de vergeturi cu gel, prin mișcări circulare, blânde, 20 de minute. Repetă de două ori pe zi.

Zahăr, lapte de migdale și suc de lămâie

Proprietățile sucului de lămâie sunt deja cunoscute, însă acest tratament natural (zahărul și migdalele, mai exact) conține puternice proprietăți exfoliante.

Află totul despre tratamentele naturale impotriva vergeturilor pe clickpentrufemei.ro

Articole înrudite