-

Factorii declanșatori ai durerii de cap. Nici nu te gândeai!

Factorii potențiali de declanșare a durerii de cap sunt numeroși și diferiți. Diferitele tipuri de dureri de cap au întotdeauna declanșatori diferiți. Declanșatoarele nu sunt aceleași pentru toată lumea.

Identificarea declanșatorilor poate fi complicată. De exemplu, o zi plină de stres, urmată de câteva pahare de vin roșu în acea seară și de o suprasolicitare în dimineața următoare, poate declanșa o migrenă, în timp ce vinul roșu la prânz nu poate avea vreun efect.

Grupele principale de factori de precipitare sunt: dietetice, de mediu, hormonale (femei), medicamente și factori fizici și emoționali.

În multe cazuri, vă puteți trata durerile de cap la domiciliu cu analgezice și schimbări ale stilului de viață, cum ar fi mai multă odihnă și consumul de lichide suficient.

Durerile de cap pot fi mai complicate decât realizează majoritatea oamenilor. Diferitele tipuri pot avea propriul set de simptome, și au nevoie de diferite tipuri de tratament.

O durere de cap poate fi un semn de stres sau suferință emoțională sau poate rezulta dintr-o tulburare medicală, cum ar fi migrenă sau hipertensiune arterială, anxietate sau depresie.

Nu toate durerile de cap necesită atenția medicului. Dar, uneori, durerile de cap avertizează asupra unei tulburări mai grave.

În cazul în care prezentați simptome precum dureri de cap după o lovitură, febră, confuzie, pierderea conștiinței, durere la nivelul ochilor sau urechii, consultați de urgență un medic specialist. (PM)

In fiecare an milioane de romani merg la medicul de familie plangandu-se de dureri de cap. Daca si tu esti una dintre persoanele care procedeaza astfel, iata

10 cauze la care nici nu te gandeai pentru care suferi de dureri de cap.

1. Anxietatea

Unele dintre cele mai intalnite cauze ale durerilor de cap sunt anxietatea si stresul. Astfel de dureri sunt destul de intalnite, iar intensitatea durere variaza de la moderat la sever.

Ce ar trebui sa faci?

Respiratia lenta, intr-un loc intunecos si linistit poate imbunatati fluxul sanguin si, in plus, te va ajuta sa te linistesti. Dr. Andrew Weil sugereaza metoda de respiratie 4-7-8 pentru a te relaxa. Inhaleaza pe nas timp de 4 secunde, tine-ti respiratia pentru 7 secunde si apoi expira pe gura timp de 8 secunde.

2. Ochii

Problemele cu vederea sunt intalnite la persoanele care petrec mai mult de 5 ore pe zi in fata calculatorului. Lumina de la monitoare duce adesea la dureri de cap.

Ce ar trebui sa faci?

Ridica-te din cand in cand din fata PC-ului astfel incat ochii sa se poata odihni. Iesi afara in lumina naturala – tot organismul va beneficia de pe urma acestei expuneri.

Incearca sa folosesti ochelari pentru PC care sa reduca expunerea la lumina monitorului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite