-

Soluţii naturale utile în caz de psoriazis

Când pielea produce mai multe celule decât este necesar, acestea se aglomerează în plăci tegumentare, care au aspect de solzi. Avem de-a face cu psoriazisul – o boală imunologică ce afectează preponderent adulții.

Pe piele se formează regiuni de piele îngroșată, care uneori provoacă mâncărimi, alteori – sângerări.

Natura are câteva trucuri pentru îmbunătățirea calității vieții celui afectat de psoriazis.

Aloe vera

Gelul plantei aloe vera poate fi aplicat pe zona afectată de 3 ori pe zi. Unele cercetări arată că acesta poate reduce roșeața pielii și hidratează zona de piele afectată. Aplică ori gelul plantei ca atare, ori creme care conțin 0,5% aloe. Nu lua tablete de aloe. Sunt ineficiente în psoriazis.


Oțetul de mere

Pentru psoriazisul localizat la nivelul scalpului, foarte bun este oțetul de mere organic. Aplică-l pe locul cu probleme de mai multe ori pe săptămână. Unii preferă să dilueze oțetul cu o parte de apă, pentru a reduce senzația de arsură. Alții spun că simt nevoia să clătească scalpul, odată ce soluția s-a uscat, pentru a preveni o eventuală iritație. Dacă și tu simți, nu ezita să intervii. Evită contactul pielii capului cu oțetul dacă ai zgârieturi sau sângerări. Oțetul îți va irita și mai mult pielea. Rezultatele ar trebui să se vadă în câteva săptămâni de la prima aplicare.

Capsaicină

E ingredientul principal, care-i dă iuțeala ardeiului iute. Încorporat în cremele pe care deja le folosești sau în alte unguente, ardeiul iute blochează terminația nervoasă care transmite durerea. Capsaicina reduce inflamația, roșeața și scuamele. Mărunțește un ardei iute roșu și încorporează-l într-unul dintre unguentele tale. Aplică pe zona cu probleme.

Ovăz

Ovăzul e considerat unul dintre cele mai bune emoliente din natură, cu rezultate foarte bune în reducerea inflamației pielii cu psoriazis. Cu toate că nu există cercetări solide care să confirme acțiunea ovăzului în psoriazis, unele persoane au observat îmbunătățiri după folosirea acestui remediu.

 
Află ce alte remedii sunt utile în caz de psoriazis AICI

 

Articole înrudite