-

4 alimente care afectează sănătatea inimii

În ziua de azi, ai impresia că orice mănânci te îmbolnăveşte. Există tot felul de mituri legate de alimentaţia sănătoasă, iar cele mai multe dintre ele au legătură cu afecţiunile cardiovasculare. Iată câteva!

Carnea roşie

Nu spune nimeni că burgerii şi fripturile în sânge sunt sănătoase, mai ales pentru inimă, însă asta nu înseamnă că nu poţi mânca o carne roşie, neprocesată, preparată la cuptor. Potrivit cercetărilor, carnea roşie poate fi integrată cu succes în dieta mediteraneană, ca parte a unui stil de viaţă sănătos. Cardiacii nu trebuie să facă exces, ci pot consuma între 200 şi 350 de g pe săptămână.

Ouăle

Deşi gălbenuşul poate fi periculos pentru bolnavii de inimă, studiile arată că un ou consumat la micul dejun poate îmbunătăţi starea de sănătate cu peste 50%. De asemenea, consumul regulat de ouă poate preveni afecţiunile cardiovasculare, prin reducerea riscului apariţiei atacului cerebral vascular. Sursă de proteine şi vitamine esenţiale, oul trebuie preparat prin fierbere, fiind recomandată evitarea prăjirii lui.

Află ce alte alimente cresc riscul de afecțiuni cardiovasculare pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • 10 "alimente-pilon" pentru susţinerea şi întărirea imunităţii

  Într-o lume “copleşită” de pandemia de coronavirus, imunitatea ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi toţi, mai ales dacă ţinem cont de faptul că o imunitate bună, împreună cu măsurile de protecţie atât de mult mediatizate, sunt singurele bariere în calea unei posibile contaminări.

 • 10 alimente ce contribuie la sănătatea ochilor

  Oamenii sunt tentați să creadă că diminuarea progresivă a calității văzului este un proces inevitabil, fiind parte din modificările prin care trece organismul odată cu înaintarea în vârstă. Adevărul este acela că un stil de viață sănătos poate să încetinească acest proces și să reducă în mod considerabil riscul apariției bolilor asociate văzului.

 • Coşul zilnic se scumpeşte

  În plină pandemie de coronavirus, românii încep să constate că multe din produsele alimentare încep să se scumpească.

 • Alimente importante pentru o bună funcţionare a inimii

  Potasiul este vital pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, deoarece ajută la reglarea tensiunii arteriale, reduce riscul de atacuri de cord şi accident vascular cerebral.

 • ANPC propune plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate

  În contextul pandemiei declanșate de noul coronavirus și a decretării stării de urgență pe întreg teritoriul României, există o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piață, în condițiile în care oferta este în limite normale sau chiar mai redusă decât în mod uzual.