-

Câte fructe pot mânca diabeticii

Câte fructe pot mânca persoanele care suferă de diabet? Aceasta este o întrebare foarte importantă, deoarece majoritatea fructelor au un conținut ridicat de zahăr iar acesta poate provoca creșterea glicemiei.

Fructele conțin fibre care joacă un rol vital în gestionarea diabetului zaharat. Includerea fibrelor solubile în dieta ta poate încetini absorbția zahărului și poate controla nivelul zahărului din sânge.

Dacă și tu te afli printre persoanele care suferă de diabet zaharat sau ești predispusă la această boală, iată care este cantitatea de fructe pe care trebuie să o mănânci și care sunt cele mai bune pentru tine.
Cele mai bune fructe pentru diabetici sunt:

Pentru o dietă sănătoasă în caz de diabet, următoarele fructe conțin o cantitate mare de antioxidanți.

- Struguri
- Mere
- Papaia
- Caise
- Mango
- Ananas
- Fructe citrice

Fructele colorate ar trebui să facă parte din dieta diabeticilor, doar că ele trebuie mâncate cu moderație.
Fructe pe care trebuie să le evite bolnavii de diabet:

Potrivit Asociației Americane de Diabet, sunt câteva fructe pe care diabeticii le pot mânca. Cu toate acestea, sunt alte fructe care nu sunt deloc recomandate pentru ei, și anume: fructele uscate, fructele din compot și sucurile din fructe cumpărate din comerț. Compușii prezenți în acestea sunt absorbiți mult mai repede și provoacă creșterea nivelului de zahăr din sânge. Fructele uscate au o concentrație ridicată de zahăr și pot conține de trei ori mai mulți carbohidrați decât fructele proaspete.

Afla mai multe despre diabetici pe clickpentrufemei.ro