-

Totul despre abcesul dentar. Cum poți trata eficient infecția

De obicei, abscesul dentar provine dintr-o infecție bacteriană, adesea una care s-a acumulat în pulpa dintelui.

Bacteriile există în plăci, un produs secundar al mâncării, al salivei și al bacteriilor din gură, care se lipesc de dinți și gingii și le dăunează.

Dacă placa nu este îndepărtată prin perierea normală și corectă a dinților și atașarea atei dentare, bacteria se poate răspândi în țesutul moale din interiorul dintelui sau gingiilor, eventual rezultând un abces.

Dacă aveți febră, umflături pe față, dacă aveți probleme cu respirația sau înghițirea, mergeți de urgență la un medic stomatolog.

Aceste simptome pot indica faptul că infecția s-a răspândit mai adânc în maxilar și țesutul înconjurător sau chiar în alte zone ale corpului.

Un abces de dinte nu va dispărea fără tratament. Dacă abcesul se parge, durerea poate scădea în mod semnificativ - dar totuși aveți nevoie de tratament dentar.

Dacă abcesul nu este tratat, infecția se poate răspândi în maxilar și în alte zone ale capului și gâtului.

S-ar putea chiar să dezvoltați sepsis - o infecție care pune viața în pericol și care se răspândește în întregul corp.

Dacă aveți un sistem imunitar slăbit și lăsați un abces de dinți netratat, riscul de răspândire a infecției crește și mai mult. (PM)

Abcesul dentar este semnul clar ca in interiorul tesutului sau exista o punga cu puroi. De asemenea, prezenta puroiul arata faptul ca organismul lupta cu infectia bacteriana.

In vederea diminuarii durerii si a efectului negativ pe care il are abcesul asupra esteticii faciale, se recomanda compresele reci, niciodata cele calde, fiindca vor inmulti infectia, nu o vor reduce, plus administrarea de analgezice.

Cauzele aparitiei abcesului dentar

Simpla lovire a unui dinte, prezenta unei carii ce nu beneficiaza de tratament, respectiv afectiunea gingiei reprezinta cauze care duc la aparitia abcesului dentar.

Procesul care se produce inainte de a aparea abcesul dentar este unul simplu. Spre exemplu, caria netratata duce la infectarea pulpei dentare. Bacteria provocatoare de infectie se poate raspandi la tesuturile din jurul dintelui, ducand la formarea unui abces.

Citeste continuarea pe yve.ro

Articole înrudite