-

Cum previi balonarea după masă

Balonarea după masă nu este un motiv de îngrijorare și ea poate fi evitată adesea urmând câteva practici simple, cum ar fi consumul excesiv de fibre, evitarea băuturilor carbogazoase și mestecarea corectă a alimentelor.

Modurile prin care poți preveni balonarea după masă sunt următoarele:

Nu mânca prea multe alimente bogate în fibre

Fibra este un carbohidrat prezent în alimentele pe bază de plante pe care organismul nu îl poate digera. Ea are câteva funcții importante în organism, cum sunt reglarea nivelului de zahăr din sânge și consumul de zahăr. Cu toate acestea, consumul excesiv de fibre poate determina probleme digestive precum balonare sau gaze. Un studiu recent a arătat că o dietă bogată în fibre ajută la ameliorarea balonării la persoanele cu constipație idiopatică. Exemple de alimente bogate în fibre includ: fasolea, lintea, fructe (mere și portocale), cereale integrale, mazăre, broccoli, varză de Bruxelles.

Renunță la alimentele față de care ai intoleranță sau sensibilitate

Balonarea este un simptom comun al intoleranței alimentare și a alergiilor. Intoleranța și sensibilitatea/alergia pot determina o creștere excesivă de gaze, care pot bloca tractul gastrointestinal.

Află prin ce moduri poți preveni balonarea după masă pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite