-

Cum îngrijești tenul hipersensibil

Soarele dogoritor, căldura și umiditatea nu sunt tocmai prietenii pielii hipersensibile. Pentru a evita petele neplăcute, iritațiile sau roșeața, îngrijește-ți tenul cu mare atenție și ține cont de aceste trucuri!

Bea apă cu lămâie zilnic

Pielea sensibilă are nevoie de ajutor atât din exterior, cât și din interior. Începe ziua cu un pahar de apă călduță cu lămâie, care te protejează împotriva excesului de radicali liberi și previne reacțiile alergice cauzate de expunerea la soare. Vitamina C din lămâie furnizează epidermei antioxidanți, prevenind îmbătrânirea prematură. Pielea va deveni mai luminoasă, iar roșeața cauzată de praf și căldură se va estompa.

Aplică cremă cu SPF înainte să ieși din casă

Crema cu factor de protecție solară nu se folosește doar la plajă sau atunci când mergi la ștrand. Vara, este foarte important să nu ieși din casă fără să aplici pe piele o loțiune protectoare. Există produse special create pentru tenul sensibil, pe bază de oxid de zinc și dioxid de titan. Aplică crema întodeauna cu jumătate de oră înainte să ieși din casă, pentru a-i da timp să intre bine în piele.

Citeşte pe clickpentrufemei.ro cum îţi mai poţi îngriji tenul.

Articole înrudite