-

Cele mai recomandate tipuri de ceai care previn cancerul

Știați că ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă? A fost folosit pe scară largă de-a lungul istoriei ca o terapie pentru condiții de sănătate, printre care reducerea riscului de cancer.

Ceaiul se face din frunza plantei Camellia sinensis. La scurt timp după recoltare, frunzele de ceai încep să se înmoaie și să se oxideze.

În timpul oxidării, substanțele chimice din frunze sunt sparte de enzime, ducând la înnegrirea frunzelor și la aroma bine-cunoscută a ceaiului.

Printre numeroasele lor activități biologice, substanțele chimice din ceaiul verde - EGCG, EGC, ECG și EC - și theaflavinele și tearubiginile din ceaiul negru au activitate antioxidantă.

În special EGCG și ECG, au activitate de curățare radicală liberă și pot proteja celulele de deteriorarea ADN cauzată de speciile reactive de oxigen.

De asemenea, a fost demonstrat că polifenolii de ceai inhibă proliferarea celulelor tumorale.

În alte studii de laborator și pe animale, s-a demonstrat că catechinele de ceai inhibă angiogeneza și invazivitatea celulelor tumorale.

În plus, polifenolii de ceai pot proteja împotriva daunelor provocate de radiația ultravioletă și pot modifica funcția sistemului imunitar. (PM)

Cel mai important beneficiu al ceaiurilor este acela de a preveni instalarea cancerului. Această tumoare, pe cât este de gravă, pe atât este de răspandită (aproximativ un om din cinci moare din cauza acestei boli). Așadar, este foarte bine de știut ce putem face pentru a nu căpăta această tumoare.

Cele mai utilizate ceaiuri împotriva cancerului sunt:

Ceaiul alb – constituenții acestuia împiedică instalarea celulelor canceroase în cazul celui de colon, de prostată ori de stomac. Prezintă mai mulţi antioxidanţi decât cel verde, ce anihiliează acţiunea radicalilor liberi ce produc dezastre în organismul nostru.

Acest ceai mai are rolul în prevenţia apariţiilor bolilor de inimă. Pentru a ne feri de aceste boli, este necesară prezenţa unei diete sărace în grăsimi, lipsită de alcool sau tutun, cu multe alimente integrale, dar şi a ceaiului alb, deoarece consumul regulat al acestuia scade hipertensiunea și întăreşte vasele de sânge.

Persoanele care consumă zilnic acest ceai au un risc cu 50% mai redus în apariția atacului de cord (prin scăderea nivelului de colesterol „rău”, reducând instalarea cheagurilor de sânge în artere).

Citeste continuarea pe yve.ro

Vezi și Trusa medicală de voiaj și alte sfaturi de călătorie

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Articole înrudite