-

Enigma femeii care a revenit la viaţă după ce a fost congelată la -30° Celsius

Cu toţii am auzit de cazuri medicale excepţionale. Cele mai multe pot fi explicate. Însă ce ne facem cu cele pe care nimeni nu le poate desluşi?


Un astfel de miracol a avut loc în 1980, când o fată pe nume Jean Hilliard a îngheţat la -30 grade Celsius, iar apoi a revenit la viaţă, în mod inexplicabil. Doctorii pur şi simplu nu au nicio explicaţie a felului în care fata a supravieţuit, însă povestea este cât se poate de adevărată.

Pe data de 20 decembrie 1980, automobilul lui Jean Hilliard, în vârstă de 19 ani, a derapat pe un drum cu gheaţă şi s-a oprit într-un şanţ. Fata se îndrepta către casă, după ce fusese în vizită la o prietenă.

Jean nu a fost rănită în urma incidentului, dar nu a rămas în maşină, temându-se că va muri îngheţată. S-a gândit să meargă până la casa unui prieten care locuia în apropiere.

Totuşi, temperatura era de minus 30 de grade Celsius, iar casa acestui prieten se afla la o oarecare distanţă. Jean mergea contra vântului, iar picioarele o dureau cumplit din cauza frigului.

După ce a mers 3 kilometri prin zăpadă, tânăra s-a prăbuşit pe strada din faţa casei prietenului său. După cum avea să-şi amintească mai târziu, Jean a văzut şoseaua din faţa casei şi a căzut brusc din cauza extenuării.

Nu se mai putea mişca. Când puterile au părăsit-o şi a căzut, ceasul arăta ora 1. Fata a zăcut acolo preţ de şase ore, în stare de inconştienţă.

În acest timp, corpul îi îngheţa încetul cu încetul şi Jean începea să se prefacă într-o statuie de gheaţă. Corpul i se transformase deja într-un bloc gheaţă atunci când prietenul ei, Wally Nelson, a ieşit din casă şi a văzut-o întinsă pe jos.

Era ora 7 dimineaţa. Wally a crezut că era moartă, fiindcă faţa fetei era albă ca varul. În jurul orei 8, Jean a fost dusă la spitalul din localitate, unde doctorii habar n-aveau ce să-i facă pentru a o salva.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Articole înrudite