-

Cât de periculoasă este cea mai lungă eclipsă totală de Lună din acest secol

Preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori (SARM), Valentin Grigore, spune că eclipsa totală de Lună care va avea loc vineri seara este cea mai lungă din acest secol, cu o durată totală de o oră şi 43 de minute.

Ea va putea fi văzută cu ochiul liber şi va avea o particularitate rară.

„E un fenomen destul de rar, e cea mai lungă eclipsă a secolului 21. Totalitatea, partea care este complet acoperită este complet în umbra pământului. Luna nu devine invizibilă ci pur şi simplu intră în umba Pământului şi devine întunecată. Durează 1 oră şi 43 de minute toată această fază. De obicei are 30-60 de minute. De asemenea, fenomenul se întâmplă la o oră favorabilă, seara şi nu este o eclipsă pentru care să te trezeşti dimineaţa ca să o observi. Este accesibilă tuturor. Bineînţele că ea, ca formă de manifestare, are mai multe faze. Interesant petnru public este atunci când umbra Pământului intră pe suprafaţa Lunii. Se vede cu ochiul liber toată această fază”, a precizat Valentin Grigore.

De ce este deosebită această eclipsă „Este deosebită pentru că este cea mai lungă din secolul 21. Faza maximă e undeva la ora 23.21.

Mai este un eveniment în această seară legat de planeta Marte. E așa, ca o formă de terapie gratuită. Eclipsa din această seară are o rețetă unică.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Articole înrudite