-

Macul de câmp, floarea vindecătoare

Florile pictate în nuanțe sângerii invadează, în fiecare an, lanurile de grâu și câmpiile cu ierburi înalte. Puțini știu că aceste flori de câmp nu doar încântă privirea, ci aduc și numeroase beneficii sănătații.

Combate osteoporoza

Semințele de mac sunt bogate în acizi grași Omega-6. Infuzia din semințe previne apariția bolilor cardiovasculare și a osteoporoza, ajutând la fixarea calciului în oase. Pentru a prepara ceaiul, pune într-un vas 10 g de semințe uscate și toarnă 250 ml de apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat 20 de minute. După răcire, strecoară și adaugă o lingură de miere. Ia câte o lingură, de 2 -3 ori pe zi, după masă, timp de 2 săptămâni.

Calmează tusea

Sub formă de ceai, petalele de mac se folosesc în bronșită, răceală, gripă și răgușeală. Pune o linguriță de petale într-un vas, apoi toarnă 250 g de apă clocotită. Bea ceaiul călduț, în cursul unei zile, îndulcit cu miere. Pentru a mări efectul medicinal, poți adăuga flori de tei, frunze de pătlagină, de nalbă și cimbrișor.

Te scapă de insomnie

Florile de mac au efecte sedative și calmante, și sunt de ajutor când nu poți să adormi. Pune 3 g de petale uscate de mac într-un vas și toarnă o cană de apă clocotită. Acoperă, iar după 10 minute strecoară amestecul. Ia câte o linguriță de 3 ori pe zi, înainte de masă și seara, cu 30 de minute înainte de a te pregăti de somn.

Afla AICI ce alte beneficii are macul de camp

Vezi și Trusa medicală de voiaj și alte sfaturi de călătorie

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

 

Articole înrudite