-

Ce ierburi aromatice se potrivesc mai bine în mâncărurile tale

Dau un gust deosebit mâncării și pot transforma un preparat banal într-unul delicios. Esențiale în bucătărie, ierburile aromatice nu trebuie să îți lipsească din casă. Când ai ocazia, încearcă să le folosești în varianta proaspătă, pentru că oferă o savoare intensă.

Busuiocul

Condimentează perfect carnea albă sau carnea de vită. Se completează cu roșiile, cimbru și oregano. Este ideal în prepararea sosurilor, precum sosul pesto, sosuri de tomate sau în salate.

Cimbrul

Se potrivește foarte bine în preparatele cu ouă, carne de miel, carne de porc și pește la grătar. Se completează bine cu rozmarinul, foile de dafin și coriandru. Este perfect în rețetele cu fasole sau vegetariene, oferind un plus de gust.

Mărarul

Oferă un gust deosebit somonului, mâncărurilor cu morcovi sau sosurilor cu castravete și iaurt. Poate fi combinat cu muștar, piper, ceapă verde sau foi de dafin. Este ideal în tocănițe, supe reci, în special cele de castraveți, salate și murături.

Citeste continuarea pe CLICKPOFTABUNA

Articole înrudite

  • Trufe cu nuci și rom

    Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o rețetă de trufe cu nuci și rom, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.

  • Turtă dulce - reţeta pas cu pas

    Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o rețetă de turtă dulce, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.

  • Prăjitura Cetății

    Pe 1 Decembrie 1918 se împlinea visul tuturor românilor: o ţară mare şi unită purtând numele România. Anul acesta celebrăm Centenarul, încercând să scoatem în evidenţă tot ce a dat România mai bun.

  • Piept de pui cu sos de vin şi busuioc

    O reţetă numai bună de impresionat pe cei dragi şi de preparat foarte rapid. Pregăteşte această reţetă de piept de pui cu sos de vin şi busuioc şi nu vei da greş. Dacă vrei, poţi înlocui carnea de pui cu cea de curcan.

  • Plăcintă cu gutui

    Gutuile sunt vedetele tomnei, iar o plăcintă dulce-acrișoară este perfectă la desert.