-

4 motive surprinzătoare care pot cauza dureri de spate

Majoritatea oamenilor suferă de dureri de spate la un moment dat, însă cauzele pentru care acestea apar nu sunt mereu identificate corect. Uneori poate fi vorba de probleme de sănătate precum artrita, o leziune sau o întindere musculară.

Alteori motivul poate fi unul la care nici nu te-ai gândit și care ține de obiceiurile zilnice.

1. Un regim alimentar nepotrivit

Pentru a preveni apariția durerilor de spate, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci este să ai un regim alimentar sănătos, care să te ajute să îți menții greutatea corporală în parametri normali. Potrivit medicilor, persoanele supraponderale sunt mai predispuse să aibă dureri de spate din cauza kilogramelor în plus, de aceea se recomandă evitarea unei diete bogate în grăsimi și în calorii.

2. Lipsa exercițiilor fizice

Un stil de viață sedentar este de multe ori cauza care determină apariția durerilor supărătoare de spate. De ce se întâmplă acest lucru? Un tonus muscular redus nu poate susține corect greutatea corpului și solicită mușchii spatelui, de aceea este necesar să practici cu regularitate exerciții pentru întărirea mușchilor abdominali și a celor lombari. De asemenea, exercițiile de întindere au efect benefic pentru diminuarea durerilor deja existente, cu mențiunea să fie realizate corect, fără mișcări bruște.

Citeste continuarea pe CLICKSANATATE

Vezi și Trusa medicală de voiaj și alte sfaturi de călătorie

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Articole înrudite