-

Sunt beneficiile oferite de turmeric reale?

Diabet. Artrită. Creşterea părului nedorit. Căderea părului. Infertilitate. Glaucom. Cancer. Dacă ai o afecţiune, există o şansă mare ca cineva, undeva, să fii descoperit că afecţiunea poate fi tratată cu turmeric.

Există peste 150.000 de studii publicate despre curcumă, ingredientul activ din turmeric, şi alte 50 de studii adăugate la această colecţie în fiecare săptămână, potrivit Institutului Naţional de Sănătate, citat de CNN.

Turmericul este una dintre plantele folosite în ayurveda, un sistem medical specific Asiei de Sud. Turmericul este folosit pentru tratarea problemelor respiratorii, reumatismului, obosealii şi durerii.

“Este o diferenţă foarte importantă care trebuie făcută între turmeric, care este planta şi condimentul, şi ceea ce oamenii studiază deseori, adică curcuma, care este ingredientul activ găsit în turmeric”, a spus Dr. Craig Hopp de la Institutul Naţional de Sănătate.

“Şi chiar curcuma, aşa cum este frecvent vândută şi cercetată, nu este singurul compus. În mod normal este o colecţie de trei sau patru compuşi care se numesc curcuminoizi.”

Citeste continuarea AICI.

Articole înrudite