-

Brusturele curăță organismul de toxine

Brusturele, cunoscut și sub denumirea de captalan, are puternice proprietăți detoxifiante. Sub formă de ceai, pulbere sau tinctură, rădăcina de brusture poate fi un adjuvant în prevenirea cancerului și a diabetului.

Brusturele este o plantă bianuală și este bine ca rădăcina de brusture să fie culeasă în primul an, înainte ca planta să înflorească. Momentul prielnic recoltării este toamna, iar de la plantă se păstrează doar rădăcina, care se spală, se taie bucăți și se lasă la uscat.

Îmbunătățește funcționarea sistemului limfatic

Sistemul limfatic, care este format dintr-o rețea de vase, prin care transportă limfa în întregul organism, are rolul de a curăța celulele corpului de toxine. Rădăcina de brusture stimulează sistemul limfatic și grăbește astfel procesul de detoxificare a organismului. Pentru decoct, macină rădăcina de brusture până când obții echivalentul a 2lingurițe cu pulbere. Amestec-o cu 200 ml apă, lasă la macerat peste noapte și strecoară. Fierbe pudra 2-3 minute în 200 ml apă, strecoară din nou și combină cu maceratul. Bea decoctul pe parcursul zilei.

Vezi și Trusa medicală de voiaj și alte sfaturi de călătorie

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Diuretic natural

Persoanele care se confruntă cu retenția de apă pot bea 2-3 căni de macerat din rădăcină de brusture. Remediul îmbunătățește funcționarea rinichilor, eliminând astfel excesul de apă din organism. Odată cu apa sunt eliminate și substanțele toxice. Pentru macerat, combină 4 lingurițe cu pudră de rădăcină de brusture cu 400 ml apă. Lasă peste noapte, la temperatura camerei și filtrează a doua zi. Bea maceratul dimineața și seara, cu jumătate de oră înainte de masă.

Citeste continuarea pe CLICKSANATATE

Articole înrudite