-

Ce stiluri de păr se poartă în această toamnă

Toamna aduce cu sine schimbări pe mai multe planuri: garderoba, coafura, încălțămintea, accesoriile, uneori și obiceiurile. De la un anotimp la altul simțim nevoia de a ne reinventa, de a aduce noutăți în rutină, așa că una dintre cele mai la îndemână soluții este o schimbare de look.

Părul ne este un aliat de nădejde pe care îl putem modela după bunul plac atunci când ne dorim ca din oglindă să ne zâmbească un chip mai fericit. Îi putem schimba lungimea, forma, volumul, culoarea. Rolul său este foarte important pentru că prin păr ne facem cunoscută o latură a personalității noastre.

Toamna se poartă coafurile care întineresc. Uită de cocul clasic sau de părul strâns în coadă de cal. Vopsește-l într-o nuanță în ton cu vremea de afară: roșcat închis, arămiu, blond-auriu sau alege să îți faci șuvițe combinându-le.

Dacă ești tunsă scurt, optează pentru coafurile simple; aranjează-ți părul cu puțină spumă pentru a-i da volum și nu renunța la breton, dacă se armonizează cu trăsăturile feței tale. Tendința este ca părul din spate să fie tuns cât mai scurt iar restul să fie mult mai lung, creând o oarecare discrepanță, pentru a putea fi aranjat în diferite feluri și moduri ingenioase.

Dacă ai părul până la umeri, toamna aceasta renunță la breton sau tunde-l cât mai scurt posibil. Poți colora într-o nuanță diferită rădăcinile părului iar lungimea să fie neapărat mai deschisă. Aranjează-l cu spumă, pieptănând cu degetele; eventual, pentru un plus de volum, coafează-l aplecând capul în jos.

Dacă părul tău este lung, tendințele toamnei spun că este indicat să îl împletești după propria imaginație la nivelul scalpului, iar în lungime îl poți lăsa despletit.

Firește că ai posibilități nenumărate în a-l aranja, dar dacă vrei să fii cu adevărat șic și să ieși din anonimat toamna aceasta, poartă o bască tip Guevara; așaz-o pe-o parte și lasă părul, drept sau buclat să se reverse pe umeri și pe spate. Atenție foarte mare la sănătatea firului de păr; pentru a fi perfect, îngrijește-l cu simțul răspunerii, fă o mască pe săptămână, pieptănă-l înainte de fiecare spălare, hidratează-te suficient și ia vitamine.

Toamna aceasta accesoriile pentru păr nu prea sunt la mare căutare. Se preferă imaginea unei femei rebele, care caută să își pună în evidență trăsăturile feminine prin note de masculinitate. Părul intenționat răvășit, dar întotdeauna îngrijit, bretonul tăiat băiețește dar în antiteză cu bogăția părului lăsat pe spate, cozi mici împletite în stilul hip-hop și pierdute apoi într-o coadă sănătoasă, bine îngrijită.

În ceea ce privește coafurile pentru evenimente speciale, se pune accent pe arta părului împletit. Pentru a fi o senzație de toamnă, păstrează culorile calde (roșcat, arămiu, auriu, galben închis, mahon, castaniu) și optează pentru modele de împletituri ieșite din comun.

Dacă ai o personalitate puternică și adori excentricitățile, toamna aceasta vei face furori dacă alegi să adopți moda cornițelor. Împarți părul pe jumătate, îl piepteni cu atenție și faci două cocuri în vârful capului. Cornițele pot avea și alt model; te poți ajuta de bureți speciali și poți folosi agrafe și clame care nu se observă.

Nu uita că, indiferent de capriciile modei, cel mai indicat este să optezi pentru o coafură care și se potrivește și te avantajează!

Sursa: yve.ro

Articole înrudite