-

Opt trăsături de care bărbaţii sunt atraşi fizic

Proabil că toată lumea vrea să ştie răspunsul la întrebarea „Cum să fii atrăgător pentru sexul opus?”. Deşi frumuseţea este subiectivă, oamenii de ştiinţă susţin că pot da răspunsul la această întrebare.


Descoperirile lor îi vor surprinde pe cei care cred că bărbaţii sunt atraşi doar de femeile cu trupuri şi fizionomii de pe coperţile revistelor de modă.

Iată opt trăsături feminine pe care bărbaţii le consideră atrăgătoare, potrivit oamenilor de ştiinţă.

1. Silueta

Când privesc o femeie, bărbaţii se întreabă inconştient dacă pot avea copii cu ea sau nu. De aceea, creierul bărbatului caută o femeie cu coapse mai mari şi o talie mai mică.

Asta deoarece, conform antropologilor, bărbaţii caută femei care arată sănătoase şi fertile.

Studiile au relevat că proporţia ideală a unui corp feminin este ca raportul dintre talie şi coapse să fie de 7:10.

2. Zâmbetul

Aceasta este o trăsătură care îi atrage în mod evident pe bărbaţi. Zâmbetul îi face pe bărbaţi să perceapă femeile mai deschise şi mai dispuse să flirteze.

Dar este, oare, chiar atât de simplu? Sigur că nu. Bărbaţii se uită şi la dinţii unei femei.

Asta nu înseamnă că trebuie să ai dinţi de un alb strălucitor, ca actriţele de la Hollywood. Trebuie doar să eviţi respiraţia urât mirositoare şi îngălbenirea puternică a dinţilor.

Potrivit antropologilor, dinţii arătoşi indică o stare bună de sănătate şi existenţa unor gene bune.

3. Simetria facială

Simetria facială este una dintre cele mai atrăgătoare trăsături fizice.

Acest lucru se explică prin faptul că creierele noastre procesează vizual feţele simetrice mai repede decât pe cele asimetrice.

Sigur, ştim cu toţii că nu este posibil să găseşti o faţă 100% simetrică. Însă, cu cât trăsăturile unei persoane sunt mai simetrice, cu atât mai atrăgătoare pare aceasta.

4. Buzele

În pofida tendinţei femeilor de a folosi diferite metode pentru a-şi mări buzele, un sondaj a relevat faptul că bărbaţii preferă buzele subţiri şi cele medii.

De asemenea, rujul poate creşte nivelul atractivităţii.

Un studiu al Universităţii din Manchester a arătat că bărbaţii petrec, în medie, şapte secunde uitându-se la buzele roşii ale unei femei.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Articole înrudite