-

Ce makeup se poartă în această toamnă?

Toamna aduce cu sine o umbră de nostalgie, adieri de vânt și melancolie. Totodată, este anotimpul culorilor calde care amintesc de soare copt și frunze arămii. Cum aduci toamna pe chipul tău?

Cu un machiaj curat și discret, cât mai aproape de natural și cât mai aproape de blândețea unei zile liniștite.

Nuanțele de machiaj pentru toamna este bine să fie mai închise decât cele pe care le-ai purtat în timpul verii. Alege orice ton de maro, auriu, arămiu, verde pal, cafeniu, galben sau ciocolatiu. Simple ori combinate, optează pentru ele atât în timpul zilei cât și seara.

Fondul de ten 

Chiar dacă este toamnă, fondul de ten trebuie să rămână cel care ți se potrivește și ți s-a potrivit dintotdeauna: nuanța cât mai naturală și cât mai apropiată de culoarea tenului tău.

Nu uita să cureți corect fața înainte de toate, să aplici o cremă hidratantă sau crema pe care o folosești conform segmentului tău de vârstă și abia apoi fondul de ten. Poți pune cantitatea necesară pe încheietura mâinii (unde circulația sângelui este mai intensă) timp de 2-3 minute ca să se încălzească și să fie mai bine tolerat de ten. Aplică-l cu o pensulă specială sau direct cu degetele.

Paleta de culori

Pentru pleoape îți recomand culori minerale: încearcă arămiu, bej, maro, muștar, ciocolatiu, verde închis, gri, galben. Ține cont și de culoarea ochilor tăi și experimentează ce ți se potrivește mai mult. Câteva recomandări generale cu nuanțe de toamnă:

- Ochi negri – muștar, bej
- Ochi albaștri – auriu, maro deschis, bej, gri
- Ochi verzi – maro, roșcat, arămiu
- Ochi căprui – arămiu, orice ton de maro, ciocolatiu, verde închis.

Pentu seară este recomandat machiajul smokey eyes. Combină două culori, una mai închisă și una mai deschisă și vei obține o notă de dramatism în look-ul tău.

Mascara și creionul

Mascara este o piesă care nu trebuie să lipsească din niciun tip de machiaj pentru că definește privirea. O regulă nescrisă spune că atunci când ești în întârziere și impas, poți reduce machiajul la două elemente: mascara și ruj.

Creionul de ochi conturează și accentuează linia genelor. Folosește-l pe cel negru cu precădere seara; pentru zi este indicat să alegi un creion de o culoare complementară cu fardul pentru care ai optat.

Nu uita de sprâncene – folosește un creion special conceput pentru ele, sau un fard. Vei observa că aspectul întregului chip se va schimba odată cu definirea corectă a sprâncenelor.

Rujul

Element de bază, fără de care aspectul nu ar fi armonios, rujul joacă un rol important în finalizarea machiajului de toamnă despre care ți-am vorbit în acest material. Specialiștii ne recomandă să alegem rujuri în nuanțe tari, care să dea senzualitate buzelor.

Cea mai bună alegere este culoarea roșu, întotdeauna la modă, întotdeauna gata să ne scoată din impas. Rujurile cu nuanțe de portocaliu se armonizează perfect cu machiajul de toamnă; mate ori sidefate, alegerea este a ta.

Dacă te simți mai bine aplicând un luciu de buze peste el, poți face liniștită acest lucru.

Armonia trebuie să fie cheia unui machiaj excelent. Nu uita, dacă am pus accent pe machiajul ochilor, buzele vor avea o nuanță mai blândă și invers. Păstrează echilibrul!

Sursa: yve.ro

Articole înrudite