-

Roy Sullivan, omul care a fost lovit de trăsnet de şapte ori şi a supravieţuit

Roy Sullivan a fost fie cel mai norocos, fie cel mai ghinionist om în lume, în funcţie de perspectiva din care priveşti lucrurile. În decurs de 35 de ani, bărbatul a fost lovit de şapte ori de trăsnet şi şi-a revenit, miraculos, de fiecare dată.

O viaţă care nu anunţa nimic extraordinar

Roy Sullivan s-a născut în Wisconsin, SUA, în 1914. Fiind al patrulea dintre cei 11 copii ai familiei, el a crescut în Munţii Blue Ridge şi era obişnuit cu viaţa în aer liber.

Pe când era copil, educaţia nu a fost o prioritate pentru el. Nu a absolvit niciodată liceul, însă faptul că era atât de familiarizat cu sălbăticia i-a fost foarte util.

Roy Sullivan s-a alăturat Trupelor Civile de Conservare a Naturii şi a lucrat la constituirea Parcului Naţional Shenendoah, unde a lucrat ca paznic din 1936 şi până când s-a pensionat.

Roy Sullivan, „magnet” pentru electricitate

Cariera lui Roy Sullivan a fost foarte stresantă din punct de vedre fizic. Adesea, el era expus intemperiilor şi vicisitudinilor naturii.

De aceea, între 1942 şi 1977, bărbatul a fost lovit de trăsnet de şapte ori şi a reuşit să supravieţuiască, miraculos, de fiecare dată.

Pentru a-ţi da seama de situaţia excepţională a bărbatului, trebuie să ştii că, potrivit statisticilor, şansele de a fi lovit de trăsnet de şapte ori şi de a supravieţui sunt de 4.15 la 100.000.000.000.000.000.000.000.000,000.000 (statistic, e relativ uşor de calculat, dar numărul nu poate fi înţeles cu adevărat de mintea umană).

Prima lovitură

Prima lovitură a avut loc în 1942, când Sullivan se afla la datorie într-un turn pentru observarea incendiilor din Millers Head, în Parcul Naţional Shenandoah.

La un moment dat, a început o furtună puternică. Trăsnetele au lovit turnul în mod repetat şi acesta a luat foc.

Sullivan a încercat să fugă, însă a fost lovit la câţiva metri de turn. Trăsnetul i-a provocat o arsură pe piciorul drept şi i-a trecut prin degete, făcându-i o gaură în pantof.

Bărbatul consideră că aceasta a fost cea mai urâtă dintre toate ocaziile în care a fost lovit de trăsnet.

A doua lovitură

27 de ani mai târziu, în iulie 1969, Sullivan se afla din nou la datorie. De data asta, conducea pe un drum de munte, când un trăsnet l-a lovit prin geamul deschis al maşinii.

Părul său a luat foc, iar bărbatul şi-a pierdut conştienţa. Maşina a continuat să ruleze şi s-a oprit la marginea unei faleze.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli