-

Câte kilograme trebuie să aibă ghiozdanul copilului tău!

Școala va începe în curând, ghiozdanul se va umple cu cărți și caiete, iar spatele copilului tău se va confrunta cu o greutate mai mare de susținut. Eeste necesar să ții cont de câteva aspecte pentru a-l feri de probleme de sănătate.

Elena Caciulan, Președinte Federația Română a Asociațiilor de Fizioterapie a explicat la Antena 1 tot ce este de făcut pentru ca micuțul nostru să nu aibă probleme cu coloana.

Câte kilograme trebuie să aibă ghiozdanul

”Ghiozdanul copilului pentru școală trebuie să fie adaptat la vârsta și la înălțima copilului. Ideal este ca ghiozdanul să fie purtat pe ambii umeri. Dacă greutatea este prea mare, ideal ar fi să avem un troler și să nu uităm niciodată că greutatea ghiozdanului nu trebuie să depășească 10/20% din greutatea copilului”.

Poziția corectă în bancă sau la birou

”Să nu uităm: înclinarea biroului care trebuie să aibă 15 grade, după aceea poziția de pe scaun trebuie să fie coapsă - gambă - trunchi 90 de grade, dacă este prea înalt scaunul, piciorușele să se sprijine pe un scaun mai mic. Să nu uităm că orele pe care copilul le petrece acasă și la școală înseamnă o tasare a discului intervertebral, se produce o slăbiciune a mușchilor abdominali și se blochează respirația. Este bine să mergem la un specialist care să ne dea niște sfaturi. Degeaba îi spunem copilului să stea drept pentru că acea schemă corporală modificată(când coloana nu mai este dreaptă) înseamnă o imagine la nivelul creierului care nu poate fi ștearsă sau modificată decât prin exerciții care ajută la schimbare, adică trebuie să învățăm ce este corect”.

Cum se pot depista bolile coloanei?

În cazul în care ai o bănuială că ceva nu este în regulă cu forma coloanei copilului tău nu ezita să apelezi la medicul specialist. Acesta după examinarea fizică poate să apeleze și la alte metode pentru apune diagnosicul corect și anume radiografiile cu raze x, rezonanța magnetică computerizată. Primul procedeu este de folos mai ales în cazul identificării scoliozei la examenul fizic.

Citeste continuarea pe CLICKSANATATE

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

 

 

Articole înrudite