-

Alocaţiile copiilor, mărite de anul viitor!

Potrivit unei propuneri legislative, de la 1 ianuarie 2019 copiii cu varsta de pana in doi ani vor primi o alocatie lunara de 300 de lei, in timp ce alocatia copiilor cu varsta de 2-18 ani va fi de 150 lei pe luna.

Guvernul PSD se lauda inca de la inceputul anul 2017 ca alocatiile pentru copii se vor mari. Docamdata insa aceasta nu s-a produs, iar alocatia a ramas tot 200 de lei pentru copiii sub 2 ani, sau 84 de lei pe luna pentru copiii intre 2 si 18 ani. Astfel, opozitia a depus un proiect incendiar la Camera Deputatilor, Senatul fiind camera decizionala in cazul acestei propuneri legislative. Cuantumul alocatiei de stat pentru copii se stabileste in raport cu indicatorul social de referinta, care, in prezent, este de 500 de lei.

„Propunerea este de majorare a cuantumului alocatiei cu 50% pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-2 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 300 lei si cu 80% pentru copiii cu varste cuprinse intre 2-18 ani, care vor beneficia de o alocatie in valoare de 150 lei. Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinta cuantumului alocatiei pentru copii.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

Articole înrudite