-

Hipotiroidismul - un motiv mai puţin ştiut pentru care ne îngrăşăm

Dacă mănânci mai mult decât de obicei şi faci mai puţin sport, nu vei fi surprins că vei lua în greutate. Dar dacă nu ai schimbat nimic şi totuşi cântarul arată tot mai multe kilograme? Iată câteva posibile motive:


Somnul insuficient poate fi unul dintre motivele pentru care poţi lua în greutate.

Fie te culci târziu şi iei mici gustări la ore total nepotrivite, iar asta înseamnă mai multe calorii, fie privarea de somn modifică nivelul hormonilor, stimulând apetitul atfel încât oricât ai mânca, nu te simţi sătul. Atunci când provocările vieţii devin mai intense organismul intră într-un fel de modul de supravieţuire.

Cortizolul – hormonul stresului – este secretat în cantitate mai mare, fapt care creşte apetitul.

Mâncăm mai mult şi putem găsi un confort în supraalimentare care se vede apoi pe cântar. Din păcate, un efect secundar al medicamentelor antidepresive este creşterea în greutate. În această situaţie este recomandată discuţia cu medicul curat şi nu oprirea medicaţiei din proprie iniţiativă. Medicamentele antipsihotice precum cele prescrise împotriva schizofreniei sau personalităţii bipolare, alături de pilulele împotriva migrenei, crizelor, hipertensiunii arteriale sau diabetului pot fi şi ele cauze ale creşterii în greutate.

Află care este sfatul medicului. Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Articole înrudite