-

Rezervația Natuarală Cheile Turenilor, accesibilă turiștilor

Turiștii se pot bucura începând de azi de Rezervația Naturală Cheile Turenilor, odată cu inaugurarea noului traseu de vizitare.

La eveniment au participat vicepreședintele Consiliul Județean Cluj, domnul Vákár István, directorul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, domnul Gheorghe Frățilă și primarul comunei Tureni, doamna Mănăilă Elena.

Parcurgerea Cheilor Turenilor era posibilă și până în acest moment. Accesul însă era unul extrem de dificil deoarece presupunea traversarea Pârâului Racilor de mai multe ori.

”Mă bucur că am reușit să fac traseul Cheilor Turenilor cu picioarele uscate. Acesta este diferența. Și până acum am făcut acest traseu, dar trebuia să intrăm în apă. Este deosebit, este o valoare pe care prea puțini o știu”, a declarat vicepreședintele CJ Cluj, Vakar Istvan.

Primarul comunei Tureni, Elena Mănăilă și-a arătat toată deschiderea pentru a susține în continuare dezvoltarea Cheilor Turenilor. Turiștii vor găsi la Centrul de Informare Turistică echipament adecvat.

”În calitate de gazdă mă bucur să fiți astăzi prezenți în comuna noastră. Iată că am reușit să dăm în funcțiune și centrul de informare turistică. Ce este și mai important este că alături de Consiliul județean Cluj, care a înțeles că aceste Chei sunt un monument al naturii, pentru prima dată putem să mergem dintr-un capăt în celălalt ai Cheilor. În ceea ce mă privește pe mine sper să nu ne oprim aici, sunt foarte multe de făcut. Vom încerca să achiziționăm echipament pentru turiști care va putea fi găsit la Centrul de Informare Turistică Tureni”, a declarat primarul comunei Tureni.

Citeste continuarea pe CLUJMANIFEST

Articole înrudite

 • Cum tratăm infecțiile urinare naturist

  Infectiile urinare afecteaza de cele mai multe ori femeile, insa poate fi intalnita si la barbati. Tratata corespunzator, aceasta nu reprezinta o problema grava, dar este important sa stim cum se manifesta si cum putem preveni aparitia ei.

 • Brexit – Ce se va schimba de la 1 februarie

  Vineri la miezul nopţii (23:00 GMT), Uniunea Europeană va pierde, pentru prima dată, un stat membru, care este unul dintre cele mai mari şi cele mai bogate ţări din blocul comunitar, informează Agerpres.

 • Cum se desfăşurau şezătorile?

  Şezătoarea a constituit unul din obiceiurile cu rol foarte important în viaţa socială a satului Iara. La şezătoare se lucra, se cânta, se spuneau poveşti, se practicau unele jocuri sociale, adică se transmitea şi se prelua tradiţia populară.

 • Facilitãți fiscale sub forma anulãrii obligațiilor accesorii

  Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã continuã acțiunile de susținere a contribuabililor în vederea conformãrii la plata obligațiilor fiscale și le reamintește celor care înregistreazã obligații fiscale principale restante, la data de 31.12.2018, cã pot beneficia, în condițiile reglementate de O.G. nr. 6/2019, de o serie de facilitãți fiscale.

 • Cum să recunoști o relație toxică? 5 semne pe care nu (vrei să) le vezi

  Cum să recunoști o relație toxică? Se întâmplă să nu conștientizăm (sau să nu acceptăm întotdeauna) că avem relații negative, care ne otrăvesc viața. Dacă învățăm semnele după care putem identifica o relație toxică, asta ne poate salva mult disconfort.