-

Ce NU ştiai despre tine! Creierul tău se poate REPROGRAMA, iar râsul îţi scade tensiunea

Corpul uman este inca un mister, insa cele mai multe secrete pare a le ascunde chiar motorul existentei noastre, creierul. Cu o multime de compartimente destinate anumitor functii, creierul ramane inca un obiect de studiu pentru cei mai multi oameni de stiinta.

Reader's Digest prezinta unele dintre cele mai interesante aspecte legate de creier:

1. Apogeul, la 20 de ani

Creierul functioneaza la capacitate maxima in jurul varstei de 20 de ani, dar incepe sa aiba o traiectorie descendenta incepand cu varsta de 27 de ani. Asta nu inseamna ca incepe sa se deterioreze, ci doar sa coboare incet de la varful inregistrat in jurul varstei de 20 de ani.

Celulele creierului incep sa se deterioreze in jurul varstei de 45 de ani, tocmai de aceea ar trebui sa consumam mereu fructe si legume destinate imbunatatiiri anumitor functii cum ar fi memoria, puterea de concentrare, capacitatile intelectuale etc.

Citește și Sfatul medicului - ce să faci dacă suferi de o boală gravă

2. Alcoolul, in cantitati moderate, nu afecteaza creierul

S-a mai demontat un mit, este adevarat, deoarece mult timp s-a crezut ca alcoolul distruge in timp creierul. Da, consumul de alcool in cantitati mari provoaca unele anomalii, insa un pahar de vin in fiecare seara aduce doar beneficii sanatatii noastre, deci si asupra functionarii creierului.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Articole înrudite