-

Ce sunt puseele de creștere. Care sunt semnele

În primele 12 luni de la naștere, copii trec prin mai multe etape denumite puseu de creștere. În acest articol vei afla ce sunt puseele de creștere, care sunt semnele și când apar puseele de creștere.

Ce este un puseu de crestere

Puseu de crestere presupune o etapa de dezvoltare fizica a bebelusului. In aceasta perioada ei sunt mai agitate, vor sa suga ma mult (cateodata din ora in ora si chiar mai des). Bebelusii alaptati exclusiv solicita o cantitate mai mare de lapte, in special in primele 5 saptamani de viata. Apoi se “calmeaza” si isi pastreaza ritmul pana la 6 luni. Dupa introducerea alimentatiei solide, nevoia de lapte incepe sa scada gradat.

Nu doar puseele de crestere “agita” bebelusul si ii sporeste nevoia de a manca mai mult, ci si etapele de acumulari cognitive sau dezvoltarea unor abilitati precum rostogolitul, mersul de-abusilea, mersul sau vorbitul.

Te mai poate interesa Graficele de crestere la copii. Cand e cazul sa ne ingrijoram?

Cand apar puseele de crestere

Cele mai des intalnite perioade pentru aparitia unui puseu de crestere sunt:

in primele 7-10 zile de la nastere

2-3 saptamani
4-6 saptamani
3 luni
4 luni
6 luni
9 luni

Perioadele sunt aproximative. Bebelusii nu cunosc termenul “calendar”. Si la fiecare in parte perioadele de puseu de crestere sunt diferite.

Puseele de crestere nu sunt doar in primul an de viata. Ele se manifesta la intervale de cateva luni pana la adolescenta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite