-

Prevenirea bolii Alzheimer: Factorii de risc și intervenția timpurie

Boala Alzheimer este una dintre cele mai mari preocupări pe care mulți dintre noi o au pe măsură ce îmbătrânim. Cercetările arată că putem reduce riscul printr-o combinație de schimbări simple, dar eficiente în stilul de viață.

Prin adoptarea unui stil de viață sănătos pentru creier, este posibil să putem preveni simptomele bolii Alzheimer și să încetinească sau chiar să inverseze procesul de deteriorare.

Gândul de a dezvolta boala Alzheimer pe măsură ce îmbătrânim poate fi o perspectivă înspăimântătoare, mai ales dacă am fost martori la o persoană iubită afectată de boală.

Cercetătorii din întreaga lume se îndreaptă spre un tratament, dar pe măsură ce ratele de prevalență cresc, concentrarea lor s-a extins de la tratament la strategii de prevenire.

Ceea ce au descoperit este că este posibil să se prevină sau să se întârzie simptomele bolii Alzheimer și a altor demențe printr-o combinație de obiceiuri sănătoase.

Prin identificarea și controlul factorilor de risc personal, putem maximiza șansele de sănătate a creierului pe tot parcursul vieții și astfel putem lua măsuri eficiente pentru a ne păstra abilitățile cognitive. (PM)

Prevenire Alzheimer. Sfaturile de prevenire a bolii Alzheimer sunt mereu bine venite. Oricui i s-a întâmplat, măcar o dată, să uite unde şi-a pus cheile. Dar să uite numele celui mai bun prieten? Sau să uite că are o întâlnire importantă? Lăsat să lâncezească creierul începe să-şi piardă ascuţimea după ce ai intrat în cea de-a doua parte a vieţii.

Indiferent că ai un membru al familiei sau un prieten care suferă de Alzheimer, ai început să observi că memoria îţi joacă, uneori, feste sau, pur şi simplu, vrei să previi Alzheimerul în viitor, aşa că vrei să-ţi întăreşti creierul.

Oamenii de ştiinţă au arătat nu doar că poţi încetini distrugerea creierului, ba chiar că poţi mări capacitatea acestuia indiferent de vârstă.

Iată planul Doctorului Oz de prevenire Alzheimer, în doar 5 paşi simpli:

Prevenire Alzheimer. Suplimentele DHA

În cazul în care iei un singur supliment alimentar acesta ar trebui să fie DHA. DHA (acid docosahexaenoic) este unul dintre cei doi principali acizi graşi esenţiali din uleiul de peşte, cunoscuţi ca Omega-3 rezolve multe dintre problemele creierului.

Un nivel scăzut al DHA este asociat cu o capacitate a creierului scăzută şi de aceea este atât de important să creşti doza de DHA (care poate veni din peşti precum somonul).

Suplimentul de DHA reduce inflamaţia, combate dezvoltarea plăgii asociate cu boala Alzheimer şi creşte fluxul sangvin în creier.

În plus, studiile de specialitate au demonstrat că o doza zilnică de 600 mg DHA timp de 6 luni accelerează funcţiile creierului ca şi cum ai fi cu 3 ani mai tânăr.

Prevenire Alzheimer. Stimulează creierul prin schimbări

Aşa cum este important să schimbi ceva în rutina exerciţiilor fizice, adăugarea varietăţii în rutina mentală zilnică este la fel de importantă pentru a antrena diferiţi muşchi ai creierului. Modificări simple, precum punerea ceasului pe cealaltă mână, sau folosirea celelaltei mâini atunci când te speli pe dinţi sau mănânci sau chiar scrierea cu cealaltă mână activează regiuni ale creierului care, altfel, ar rămâne nestimulate.

Această stimulare poate scădea riscul bolii Alzheimer.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite