-

Șapte din zece angajați lucrează ore suplimentare

70% dintre angajații din sectorul privat lucrează ore suplimentare . Principalele motive sunt volumul mare de muncă și dorința de a fi mai competitivi.

„Mai mult de jumătate dintre cei care lucrează în timpul liber invocă drept principal argument volumul mare de muncă. 27% dintre respondeți spun că fac acest lucru ca urmare a presiunii angajatorilor. Aceștia văd în orele muncite suplimentar o dovadă de implicare în activitatea companiei. 10% preferă să lucreze în timpul liber pentru că vor să facă diferența între performanțele lor și ale celorlalți colegi. 9% afirmă că muncesc în plus din pasiune pentru ceea ce fac”, arată raportul transmis de BestJobs, citat de MEDIAFAX.

40% dintre angajați obișnuiesc să își verifice frecvent e-mailul de serviciu și să răspundă la mesaje și în afara orelor de lucru.
Angajații cu funcții de conducere muncesc lunar cel puțin zece ore suplimentare.

80% dintre angajații middle management spun că obișnuiesc să petreacă la birou sau acasă cel puțin o jumătate de oră în plus pe zi. 15% spun că muncesc mai mult de o oră peste programul de lucru normal. Alți 3% petrec în plus chiar și două ore pe zi muncind de la birou sau de acasă.

Citeste continuarea pe CLUJMANIFEST

Articole înrudite

 • Cum tratăm infecțiile urinare naturist

  Infectiile urinare afecteaza de cele mai multe ori femeile, insa poate fi intalnita si la barbati. Tratata corespunzator, aceasta nu reprezinta o problema grava, dar este important sa stim cum se manifesta si cum putem preveni aparitia ei.

 • Brexit – Ce se va schimba de la 1 februarie

  Vineri la miezul nopţii (23:00 GMT), Uniunea Europeană va pierde, pentru prima dată, un stat membru, care este unul dintre cele mai mari şi cele mai bogate ţări din blocul comunitar, informează Agerpres.

 • Cum se desfăşurau şezătorile?

  Şezătoarea a constituit unul din obiceiurile cu rol foarte important în viaţa socială a satului Iara. La şezătoare se lucra, se cânta, se spuneau poveşti, se practicau unele jocuri sociale, adică se transmitea şi se prelua tradiţia populară.

 • Facilitãți fiscale sub forma anulãrii obligațiilor accesorii

  Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã continuã acțiunile de susținere a contribuabililor în vederea conformãrii la plata obligațiilor fiscale și le reamintește celor care înregistreazã obligații fiscale principale restante, la data de 31.12.2018, cã pot beneficia, în condițiile reglementate de O.G. nr. 6/2019, de o serie de facilitãți fiscale.

 • Cum să recunoști o relație toxică? 5 semne pe care nu (vrei să) le vezi

  Cum să recunoști o relație toxică? Se întâmplă să nu conștientizăm (sau să nu acceptăm întotdeauna) că avem relații negative, care ne otrăvesc viața. Dacă învățăm semnele după care putem identifica o relație toxică, asta ne poate salva mult disconfort.